måndag 3 december 2012

fredag 19 oktober 2012

måndag 24 september 2012

Mobil


För er som var sjuka förra veckan och missade formgivningslektionen hade vi en introduktion till den nya uppgiften. Ni skall formge en mobil. Mobil är en typ av skulptur som kännetecknas av förmågan att röra sig när den drivs av luftströmmar, genom beröring, eller av en liten motor. En typisk mobil består av en grupp former, ofta abstrakta, som kopplas samman med tråd, snöre, stång metall eller liknande. Den första experimentella mobilen arbetades fram av den franske konstnären Marcel Duchamp i 1920. Dock var det den amerikanske skulptören Alexander Calder som på början av 1930-talet utvecklade mobilen till den konstform vi känner i dag.
Här under kommer några foton både på mobiler formgett av Calder, men även mer samtida mobiler.

Alexander Calder

Alexander Calder

Alexander Calder



Tom Friedman


Eva Hesse



Mobilen ni skall formge skall inspireras från Fibonccis talserie: 0, 1, 1,2, 3, 5, 8, 13, 21....
Denna talserie kan man hitta över allt i naturen. Här under finns en liten film om just denna talserie.



Lycka till!!

måndag 17 september 2012

Bloggen


Varje vecka skall ni lägga upp minst 1 inlägg på era bloggar.
Blogginlägget skall vara på minst 100 tecken och innehålla en bild och/eller en länk till något som relaterar till inlägget. Bilden kan vara en inspirationsbild som ni hittar på nätet(kom då ihåg att ange källan till bilden, vem äger/har tagit bilden och vart har ni hittat den). Det kan även vara en bild ni har tagit själva på era arbeten.
I blogginläggen skall ni beskriva vad och hur ni har arbetat i formgivnings lektioner. Bloggen skall fungera som en process dagbok. Använd även era bloggar som ett forum där ni kan få stöd och handledning av mig men även era klasskamrater.
Ni skall även kommentera på minst en annan blogg i veckan(försök att variera mellan vem i klassen ni kommenterar på). I kommentarerna skall ni ge konstruktiv kritik och hjälpa varann att gå vidare i projektet.
Ser fram emot att följa er process på bloggen!
Kom ihåg att bloggen kommer vara en del av bedömningsunderlaget.


Lycka till!

 

onsdag 12 september 2012

Välkommna till Estet12 bloggen!

På den här bloggen kommer ni hitta bloggadresser till alla i er inredningsklassen.
Jag kommer även lägga upp lite information och inspirationsbilder.